lauantai 21. huhtikuuta 2018

SUPERMESSUILLA JA KOTIPIHASSA

Tänään oli onnenpäivä kun pääsin Supermessuille. Tälle päivälle olin varannut muun menon jo helmikuussa, mutta harmikseni se peruuntui.  Olen käynyt näillä messuilla joka vuosi, tällä kertaa ne olivatkin monipuoliset, samassa hässäkässä oli puutarhamessut, käsityö- ja design- tuotteita, matkailua, keräilyä ja messu-uutuutena äänilevyt.


 Messuseurana oli pojantytär Elsa ja ystävänsä Liisa. Tytöt olivat opiskelijainfossa perjantain Tampereella, illalla katseltiin tyttöjen viimevuotinen "Vanhojen"-video, Elsa ja Rasmus juonsivat ohjelman. Aamulla jo ennen kymmentä lähdettiin kohti Pirkka-hallia eli Tampereen messu-ja urheilukeskusta.


Matkailupuolella oli monessa paikassa maistiaispöytiä ja saatiinkin maistella monenlaisia herkkuja. 
Parhaita olivat teet ja maustetut leivät. Inkivääri olut -aah mikä jälkimaku!

Tällä viikolla saatiin kasvihuone viljelykuntoon, kuvassa  alkava projekti. Rehkin ja raadoin entisen lautakäytävän ensin nurinniskoin ja sen jälkeen ulos kasvihuoneesta. Kyllä sitä näköjään saa aikaiseksi kun  tarpeeksi yrittää. Hiki tuossa touhussa tuli. 
Jo syksyllä poistetun trampoliinin alla oli vanhoja betonilaattoja, ne raahasin yksi kerrallaan odottamaan puhdistamista ja pesua. Sammaleet laattojen pinnasta poltettiin pois kuumailmapuhaltimella- tohottimella.
Tässä vaiheessa olin saanut puolison -herra Kukkaron päiväuniltaan apukäsiksi roudaamaan pari kottikärryllistä mursketta laattojen alle. 


Touhu oli niin hektistä, että en saanut kameraa taskustani työvaiheen aikana.
Puolivalmista; yksi laatta vielä mahtuu ja yksi 120 cm kukkalaatikko salaateille. Toivottavasti sopiva löytyy tai asetelmani jää epäsymmetriseksi.😕


Olen kasvattanut viimevuosina tomaatit ja kurkut viiden litran suurkeittiöämpäreissä, mutta nyt laitankin taimet multaan. Kukkalaatikoissa kasvatan alkukesän salaatit ja basilikat. Nyt on kasvatus myöhässä kun vasta saatiin lasit vaihdettua ja huone siivottua.
Punamustan työkaluämpärin ostin viimekevään messuilta.
Kaatopaikkakuormaan tuli taas pari jätesäkillistä poistettavia ämpäreitä ja ruukkuja ja muuta romua.


Kasvihuoneen ympäristö on vielä siivoamatta ja järjestelemättä, maa on niin märkä juuri sulaneen lumen jäljiltä.
Jymylle -valvovalle työnjohdolle- olen kattanut maan laatoilla, ettei tule  valittamisia ja vältytään turhilta pesuilta.

Puutarhamessuista piti kertoa, mutta mitään erityistä kerrottavaa ei ole. Lähtiessäni totesin, että uusia taimia, sipuleita tai juurakoita ei tarvitse tänä keväänä hankkia. Enkä sitten ostanutkaan.
Hankin tarpeelliset taimet kylältämme, Ylisen Kauppapuutarhalta.
Koristeheinämättäitä istutettavaksi betoniruukkuihin katselin, mutta taidankin istuttaa niihin viiruhelpiä, sitä on siirrettäväksi asti ja pysyisi hallinnassa.

Risupöllö kiinnosti, se olisi hauska ulkona ikkunan edessä.


Tulihan sitä jotakin hankittua. 
Ohra kuulemma on hyvä karkoittamaan happamuutta. Olen joskus?? havainnut happamuutta puolison -herra Kukkaron olemuksessa kun on tullut heräteltyä niiltä makoisilta päiväunilta betonilaattojen pesuun ja muuhun roudaamiseen. 
Jospa syöttäisin tarpeeksi happamuudenestävää luomuohrapuuroa, saisinko tyynemmän apumiehen?

Messutuliaiseksi  toin muikkukukon.


 Lumi on tänään lähes sulanut pihasta ja kukkapenkeistä. Jymyn kätköt ovat paljastuneet, on löydetty neljä eriparista hansikasta, leikkipamppu, pyyheliina, lenkkari, patalappuja ym.


Syksyllä istutetut sipulit ovat hyvässä kasvussa, joku pieni valkoinen (en juuri nyt muista mikä) vai onko kevättähti? sipulikukka on aivan ihana kuihtuneitten lehtien vieressä. Olisipa niitä enemmän.


Uudessa penkissä Makkarabaarin takana on tulossa laukkoja, narsisseja ja tulppaaneita. Kesäksi kylvän tähän kesäkukkia.


Kylvön ajat ovat edessä, nimittäin on aika kylvää etanarakeet!
Tämä iljetys löytyi etupihan penkistä vuorenkilven lehdeltä.
Huomenissa on käytävä ostamassa kanisteri etikkaa. Vähempi ei taida kesäksi riittää.Tähän ikävään ilmiöön päätän tämänpäiväisen puutarharaporttini.
Kaikesta huolimatta, hyvää sunnuntaita!

5 kommenttia:

 1. Kivoja tuollaiset messut mukavassa seurassa. Hih..kylläpä Jymy on ollut ahkera:)❤ Leppoisaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
 2. Seura oli parasta laatua! Jymyn jäljiltä takapiha on vielä tutkimatta!

  VastaaPoista
 3. Tiedä, mitä aarteita Jymyn jäljiltä vielä paljastuu. Olet ollut kyllä tosi ahkerana. Varmaan sinunkin paikat hieman kipeytyivät kevään ensimmäisissä pihahommissa. Minä ainakin olen aamuisin kuin puu-ukko. Nuorten seura on virkistävää myös yhteisillä retkillä. Tosiaan houkuttelevan näkoinen risupöllö. Kiva nähdä kesemmällä, miltä samat pihan osat silloin näyttävät. Ehkä ohra tehoaa herra Kukkaroon. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa viikonloppua! Voi sitä Jymyä :D

  VastaaPoista
 5. On se aika vekkuli Jymy. Koitahan jaksaa tehdä pihatöitä mutta huilaa välillä.

  VastaaPoista