sunnuntai 7. toukokuuta 2017

KUKKAPENKKI SAI UUDET REUNUKSET


Pari kirjoitusta sitten tuskailin kukkapenkkien reunusten epämääräisyyttä. Sisääntulotien pitkän penkin reunus on koottu kivenmurikoista v 2000 kun pihatietä uudistettiin. Alkuvuosina kivien takana oli vuorenkilpien rivistö,  ne pysyivät hyvinä vain niinä talvina kun lumenluontia oli vähän. Kivireunus toimi hyvin kunnes tänä keväänä se pisti niin pahasti silmään, että oli tarpeen sitä tuunata.  Osa muiden penkkien reunuksista on rajattu reunuskivillä ja niillä saakin siistin jäljen.


Perjantaina innostuin -puolison -herra Kukkaron käyttäessä lapiota isojen kivien siirrossa- kanttamaan ison penkin reunukset kasvihuoneesta ylijääneillä valkoisilla tiilillä.Tuli siistit reunukset, ja halvat, eli ilmaiset! Jonkun naapurin ylijäämätiiliä nämäkin menneiltä vuosilta ovat. Tiilet riittivät kuin sattumalta! Vaikka tarkalla oli -viimeistä tiiltä sain etsiä talon nurkista- ja löytyihän se!

"Määkin olin työn touhussa, kantelin Isännän unohtamaa muovirullaa parempaan talteen. Se olikin niin hupia hommaa kun Isäntä ja Emäntä mun perässä juoksi pitkin sinivuokkomettää. 


 Mä kirmasin minkä kintuista pääsin rulla suussa eikä ne mua kiinni saanu.Oli se taas liikunnan iloo meidän mäellä!Tolla isäntäväellä on ollu menossa sellaset liikuntakuukaudet ja mää pidän siitä huolen, että ne liikkuu -ja välillä liukkaastikin."

Kasvihuoneen ympäristö on saanut aitauksen, kokosin sen Jymyn pentupihasta eli kompostikehyksistä.Olin juuri saanut aseteltua kasvihuoneen edustalle laatat paikoilleen kun Jymy-prinssi ne asetteli uusiin asentoihin. Siksi kasvimaani on aitojen takana.
Kasvihuoneeseen kaipasin sopivankorkuista istutusistuinta, matalaa sorttia oleva mamma kun olen, oli työskentelyasento epämukava, siksi "etsin kunnes löysin sen"- kierrätyksestä Ikean baarituolin 8€. Kymmenen senttiä jaloista pois ja siinä se on- täydellinen minun mitoilleni.


Puoliso etsiskeli grilliritilöiden pesuastiaa- Biltemassa sellainen olisi saatavilla- mutta kurkistus sängyn alle ja siellä se oli -liian pieni vuodevaatelaatikko! Ennen grillinpesukautta tämä laatikko palvelee istutusastiana kasvihuoneessa- mullat ja tavarat pysyvät laatikossa eikä putoile lattialla. Kesän mittaan siinä on hyvä pestä niitä Makkarabaarin tavaroita.


Kasvihuoneeni on vielä "vaiheessa" kun siellä on ulkoruukkuja  ym. ylimääräistä odottamassa istutuksia ja paikoilleen siirtoa. Kolmeen pitkään kukkalaatikkoon (halpa poistomyynti jonakin syksynä) istutin mansikoita, nekin menevät ulos kasvimaan reunuspenkeiksi.  Valkoiseen reiälliseen astiaan istutin metsämansikoita, sen ripustan ulos pylvään nokkaan.  Lisää metsämansikoita haen metsästä, että saan siitä rehevän istutuksen.  Takana kasteluvedessä lilluu salaatinsiemenet.


Tätä häkkyrää olen säästänyt talon nurkalla jo 30 vuotta, aina sanonut, ettei sitä saa heittää pois.  Nyt sille tuli käyttöä kun näköjään istutukset on ripustettava yläilmoihin. Häkkyrä lautoineen kiinnitettiin kasvilavan reunaan.  Ennen mansikoita siinä ulkoilee orvokkiamppeli.


Basilikat ja persiljat ovat hyvässä kasvussa ruukuissaan ikivanhassa metallipunoksisessa kukkapöydässä. Mistähän sekin on minulle päätynyt? En tunnustaudu hamsteriksi enkä minkään erityisen keräilijäksi, mutta näköjään sitä tulee säästettyä mitä kummallisempia tavaroita jospa sitä joskus tarvitaan.
Nyt on käytetty monta nurkissa lojunutta aarretta tarpeellisiin projekteihin.
Mitähän vielä löytyy?
 

9 kommenttia:

 1. Kukkapenkki sai siistit reunukset. Kyllä on ihana tuo teidän Jymy! - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on siistiä -vähän aikaa...Kivenmurikatkin pääsevät uusiokäyttöön.

   Poista
 2. Ihanaa kun tavaroille löytyy uusiokäyttö! Siistit reunukset piristää kummasti ja aivan ihana koira sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiín, itsestäkin tuntuu mukavalta kun ei kaikkea tarvitse heittää kaatopaikalle. Koiranpentu Jymy on -sanonko??:)

   Poista
 3. Kylläpä olet taas ahkeroinut ja kierrättänyt. Nostan hattua sinulle. Vaikka onhan Jymystä ollut suuri apu. Hyvännäköistä ja käytännöllistä tuo uusi kukkapenkin reunus. Tuo kierrätys on myös meidän juttu. Työntäyteistä ja mukavaa viikkoa teille.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Tervetuloa uudelleen!Pitänee poiketa Sinunkin luonasi.

   Poista
 5. Kukkapenkin reunoista tuli siistin näköiset. Ihana apulainen sinulla.

  VastaaPoista