perjantai 13. huhtikuuta 2018

TEPPANA SAI KYYTIÄ JA LENTONÄYTÖS

"Haettiin postia Emännän kanssa. Mää jähmetyin tiukkaan paikallaseisontaan kun näin pellonreunassa otuksen. Se oli kai se teppana joka oli Emännän omenapuita käyny karsimassa ilman mitään lupaa. Niin mää Emännä puolia pidän, että oitis lähdin karkotuspuuhiin. Nykäsin hihnan Emännän kädestä ja kirmasin peltoo pitkin teppanan perään hirsitalolle asti. En tiä mihin se teppana hävis, hukkuko lumeen vai mitä, mutta en sitä löytäny mistään ja palasin Emännän viereen.""Postilaatikon vieressä sitten sulassa sovussa vierekkäin katseltiin  leikkilentokoneelta näyttävän pörriäisen esitystä. Se teki siinä meidän pään päällä muutamia kieppejä ja pyörähdyksiä, saatiin ihan oma ilmailunäytös. Ja ilmaiseksi."


Maija-serkku Göteborgista kyseli, joko meiltä on lumet hävinneet. Ei vieläkään. Piha ja puutarha ovat paksun lumen alla.


Kasvihuoneista ei saa pressuja pois, narut ovat jäätyneen lumen alla ja lumivallit ovat nekin vaarallisen jäisiä, lasit halkeavat jos kinoksia lapioi mataliksi.


Tienvieren vuorenkilpien päältä on juurakoiden lämmössä lumet lähteneet, lehdet ovat vielä maata vasten, antavat lämpöä sulaville juurilleen.


Leirikoululaisilta ostin viime keväänä orvokkeja ja istutin niitä tähän "Kunnan Kukkapenkin" rinteeseen.


Nyt muistellaan koululaisten leirikoulua, olikohan heillä yhtä mukavaa kuin minulla kun saan ihailla tätä lumen alla säilynyttä orvokkimätästä!

Kylvin maanantaina varmuuden vuoksi lisää tomaatinsiemeniä ja nyt ne odottavat koulimista. Maanantaina kylvin myös samettiruusut, nekin odottavat pääsyä isompaan ruukkuun.


Mitähän näille tuoksuherneille pitäisi tehdä? Onneksi olen varannut maitopurkkeja, niihin mahtuu muutama alku samaan purkkiin.


Puuilosta ostin uuden kasvihyllyn, entisiä- jo pari kesää ulkonaolleita- en viitsi sisätiloihin kesähuoneeseen tuoda. Kelpo kasvisuoja maksoi alle kaksikymppiä, mutta on nyt ihan riittävä taimilleni. (Perhe siellä takana skoolailee -jo vuodesta 1992)"Tossa iltapäiväkoivennostoreissulla pelästyin oikein kunnolla, jäi suorituskin ihan kesken. Tapani mukaan olin siapannu Emännän saappaan reissuun lähtiessäni. Pitelin sitä varmuuden vuoksi hampaissani kun nostin takajalkaa kuusen vieressä. Siinä mun edessäni oli joku omituinen möykky ja mää pelästyin niin, että saapaskin putos. Mää murahdin sille möykylle muutaman kerran ja lähestyin lopulta varoen. Emäntä mulle huuteli, että se on linnunpesä, Isäntä pudotti sen tuolta pöntöstä. Ei tarvinnu pelätä."


Vielä saa Alla Omenapuun lepopaikkani olla rauhassa. Kunhan omenapuu kukkii, jospa silloin olisi aikaa keinuttelulle ja lukutuokiolle.


Nyt on taimien koulimistunnit edessä.
Hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla teistäkin. Epäilin emännän saaneen kirjoitussuonen tulpan auki, kun ei teistä ei ole pitkään aikaan kuulunut. On se kevät näemmä teillä hieman myöhässä meihin verrattuna. Luntakin kaikenmaailman kamalasti.
  Koulutuspuuhissa itsekin monena päivänä olleena, toivotan työn iloa. Onpa sinun tuoksuherneet jo pitkällä. Pelkään omien taimien puolesta, kun ne ovat autotallissa, jossa on vain kaksi pientä ikkunaa valoa antamassa. Sisään en halua niitä ottaa.
  Jymy ei linnunpesiä tarvitse pelätä.
  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sellainen hiljaiselon aika, ettei mitään merkittävää tapahdu, Rouva Myttynenkin on osannut olla hiljaa. Puutarhatoimet saavat tiheämmin päiväkirjamerkintöjä kunhan tässä kevät etenee. Viikonloppua Sinnekin!

   Poista
 2. Onpa siellä lunta! Täältä on jo varsinkin etupihalta aika hyvin sulaneet, mutta takapihalla on kyllä esim.kesäkaluste-varaston edessä niin jäinen kinos (katolta pudonnut) ettei ovea saa auki :( Olis voinut muutaman tuolin sieltä hakea.. Kasvitaimia en ole istuttanut nyt ollenkaan, kun niin huonosti kasvoivat viime vuonnakin, ehkä ostan jonkun taimen kesäksi.. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lumi on nyt jäistä, hankikantoa ei kuitenkaan. Ulkotyöt odottavat kunnes maa paljastuu. Matot sain vielä puisteltua puhtaan hangen päällä. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. On se vaan kiva, kun pääsee puuhailemaan kevät hommia :) Kylvöt ovat mainiota puuhaa ja kouliminenkin on ihan kivaa :) Huimasti lunta! Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
 4. Tänään oli lunta paljon vähemmän, saatiin kasvihuoneista talvihuput pois ja uudet lasit kattoon. Lämmintä alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista