tiistai 3. huhtikuuta 2018

HIIVATIN TEPPANAT, SANON MINÄ

Tein päivälenkkiä plantaasillani ja mitä näin!!!


Omenapuuni oli joutunut  teppanan välipalaksi ohikulkumatkalla.
Olen löytänyt tämän taimen kymmensenttisenä toisen omenapuun juurelta ja olen saanut tämän kasvamaan jo parimetriseksi. Tulevana kesänä odotin ensimmäisiä kukkia. Harmittaa niin vietävästi, uskotteko!
Onneksi kuori on kelvannut vain toiselta puolelta ja toivottavasti haavanhoitoaine auttaa uuden kuoren kasvun alkuun. Syksyllä laitoin kasvimaan ympärille kompostiaitaa, mutta sekös jäniksenpahulaisia on pidätellyt, aidan yli olivat loikkineet.
Hätäapuna peittelin taimen tuijan oksilla.


Talon toisella puolella oli käkkyräisen Melban uutta runkoa käyty myös maistelemassa. Sille löysin
rastasverkkoa ensiavuksi.


Vuosi sitten näinä päivinä purettiin vanhaa kasvihuonetta keväisessä säässä ja lasikasvihuoneeseen jo vein taimia vahvistumaan.Nyt ei kasvihuoneeseen pääse. Muutama kattolasikin on rikkoutunut joten sisälle on jopa vaarallista mennä. Ainakin ilman tukevaa kypärää.


Kesäkatoksen lavalla on lunta 70 senttiä. Viimeistään vapuksi on aina yritetty saada pihapiiri odottamaan kesää, kuinkahan tänä keväänä? Tiskipöytäkin on lumen alla.


Hankikantoa ei tälle keväälle omalle pihalleni syntynyt, lumi on kuin upottavaa lentohiekkaa, edes koirani Jymy ei halua lumessa juosta enää.
 Viimekesäinen, uusi kukkapenkki vielä lumen alla.


Takapihan taivas näyttää keväiseltä.


Mummukka lumessa


" Kohta löytyy kaikki rukkaset ja tumput mitkä ehdin talven aikana lumeen piilottaa. Niitä on paljon..."ps. kylvetyt taimet ovat kitukasvuisia,  niin olivat viime keväänäkin.
Onneksi kylällä on mainio Ylisen Kauppapuutarha, sieltä ostan taimet, jos oma kasvatus epäonnistuu.
Petunia ja lobelia ovat itäneet hyvin, tuoksuhernettä liotin yön yli ja muutamassa päivässä itivät ja nyt ovat pitkiä, honteloita mutta elinvoimaisen näköisiä.


 Ulkona on nyt niin upea ilma, että menenkin terassille iltapäiväkahville. Moro!6 kommenttia:

 1. Voi, noita teppanoiden tekosia. Taatusti harmittaa.
  Kyllä näyttää lunta teilläkin riittävän. Meillä satoi eilisen päivän aikana 15 cm ja kuvittelin, että edellisiin hankiin lisättynä se ei sula ikinä. Hyvin on kuitenkin tämän päivän paiste sulattanut. Vaikea kuitenkin uskoa, että vappuna olisi lumetonta. Mielelläni sen ihmeen näen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime keväänä, juuri ennen vappua oli sen talven kovin lumipyry. Eilen meilläkin satoi niin, ettei kunnolla eteensä nähnyt. Tämä päivä jo "tiputteli räystäitä".

   Poista
 2. Eivät ole vuodet veljeksiä. Harmittaa nuo omppupuusi minuakin. Toivottavasti haava-aine tepsii. Lunta näkyy riittävän teilläkin. Äkkiä se sulaa, jos aurinkoa sadaan. Erkin sääennustus: Jos vappuna on lunta katolla, sitä om maassakin. Mukavaa huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Erkki, uskomme on yhteinen! Hyvää huhtikuuta teillekin!

   Poista
 3. Ikäviä juttuja nuo eläinten ja lumen tuhot. Täällä on muuten hankikanto joka aamu, mutta päivän lämmetessä hanki ei enää kanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tottunut hankikantoon, mutta nyt sitä todellakaan ei ole pihapiirini millään kulmalla, lumikin on kuin lentohiekkaa, upottavaa eikä helposti pääse ylös jos vaikka kaatuu.

   Poista