torstai 30. toukokuuta 2019

KOLMEKYMPPISEN KUNNONKOHOTUSTA


Tänään, tuulisena Helatorstaina meillä -herra Kukkarolla ja minulla -rouva Myttysellä oli puuhapäivä. Purettiin 20 neliöinen terassi vuosimalliltaan 1989, eli kolmekymppinen. Siihen aikaan ohjeistettiin terassintekijää jättämään timpurinkynän levyinen väli lautojen väleihin. Niin se meilläkin oli näköjään koottu ja senhän tietää, että vuosien aikana ne timpurinkynän mentävät raot ovat täyttyneet kaikenlaisella luontoaineksella.
Terassin tuunausta olen ehdotellut jo monta vuotta -tuloksetta. Olen kuunnellut voivottelua, että sen on niin hankala purkaa... Teinipoikiakin siihen hommaan on yritetty värvätä vuosien aikana -turhaan.
Nyt se päätettiin vihdoinkin tehdä. Ehkä vaadin, ehkä en, mutta toimeen tartuttiin...
Tästä aloitettiin:


Ylöjärven Puutoimesta haettiin tiistaina tarvikkeet oikein ajan kanssa. Kaikki 40 nelimetristä lautaa piti "laaduttaa" eli sahata sentti pois molemmista päistä. Onneksi ei ollut muita tuunaajia sahalle pyrkimässä.
Purkamisen helppous pääsi yllättämään ja vanha terassi sai siirtyä odottamaan jonkinlaista uusiokäytttöä.
Taas olin Kätevänä Emäntänä avustushommissa, nyt osasin ristimittauksenkin tehdä oikein.


Ensimmäiset laudat on kiinnitetty. Huom. ergonominen työskentelyasento!


Viimeiset ruuvaukset tehtiin kellonlyömällä 15.00. Vielä puuttuu reunalaudat. Tälle terassille tuli kokoa kymmenen neliötä, tehtiin tarkoituksella edellistä pienempi. Työkalut odottavat huomista.


Terassin valokatekin poistetaan ja uusi tehdään pienemmäksi. Runko saa jäädä, siinä kiipeilee hyvin satoa tuottanut Zilga-viinirypäle. Toisen Zilgan istutin reunimmaisen pylvään juurelle viime syksynä, nyt sekin näyttää aloittaneen hyvän kasvun. Keskellä kasvaa köynnöshortensia, sekin vasta viime syksynä istutettu.


En pääse vielä tänään kalustamaan terassia vaikka mieli tekisi. Suihkualtaastakin on tyhjennettävä siitepölynkeltainen vesi pois ja täytettävä uudelleen.


Puutarhan kasvu- ja kukkaraportointia jatkan kunhan ehdin. Valkoiset sireenit työmaan vieressä tuoksuivat terassintekijöiden iloksi.


Hyvää Helatorstain illansuuta ja lämmintä viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Teidän terassityöt ovat edenneetkin vauhdilla.
  Olet monitaitoinen, minkä olen oppinut huomaamaan blogiasi seuraamalla. Ihailuni.
  Hyvää kesäkuuta Tarja!

  VastaaPoista
 2. Moro; tämä puuhastelu on pintojen raikastamista talonmyynti ajatuksissa...välittäjää ei ole vielä näkynyt...Kiitos samoin: hyviä päiviä kesäkuullekin!

  VastaaPoista
 3. Monessa hommassa vaikeinta on aloittaminen. Hyvältä näyttää ja valmista tuli nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaminen on aloitettu jo muutama vuosi sitten... Terassia on laajennettu puolison syntymäpäivälahjakeinulle v 2005. Viimeiset kymmenen vuotta keinu on ollut Kanelipuun alla joten pienuus on nyt valttia.

   Poista
 4. On tuossa urakkaa, mutta lopussa kiitos seisoo. tulee upeen näköinen terassi.

  VastaaPoista