sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

SUOMI 100-VUOTTA TAMMEN ISTUTUS JA MUUTA PUUHAA

Istutimme mekin Suomi 100-vuotta puuntaimen. Se on täältä omalta takapihalta löydetty pikkuruinen tammen alku, reilun vaaksan mittainen, mutta tuuhea ja isolehtinen. Pikkutammi istutettiin leikkimökin taakse, siinä sillä on hyvä tila kasvaa ja tulla näkyväksi yksittäispuuksi. Sitten joskus.

Tilasin viime viikolla Viherpeukaloilta muutaman taimen- mm. Japaninruusukvittenin oman ruipelon kaveriksi. Sen istutin pikkusuihkualtaan isojen kivien viereen.
Kolme alppikärhöä myös tilasin ja pari talvea sitten hävinneen lumikärhön tilalle uuden. Purppurapikkusydämet jo istutin paikalleen omenapuun alle.


 Alla Omenapuun- istumaterassilleni lisäsin puutarhakaaren ja sen juurelle istutin yhden clematiksen, tavallisen alppikärhön.


  Kevään kylmillä kerran paleltunut hortensia on aloittamassa uutta kukintaa hyvin talvehtineen muratin seurana.

Vanhassa sinkkisaavissa Makkarabaarin vieressä mansikoiden ja neilikoiden seurana kasvaa  ylijäämätaimia: ainoa kasvamaan lähtenyt tuoksuherne, kitulias koristekurpitsa ja ruusupapu.


 Muutaman tunnin pihakierroksen jälkeen oikaisin itseni riippumattoon. Jymy varmisti että pysyn siinä; oli kiepauttanut hihnansa jalkani ympärille...


Siinä köytettynä vuorostaan minäkin sain katsella koivunoksien lomasta loppukesän aurinkoa, taivaan pilviä ja sudenkorentojen kisailua.                                                      Vartiointiliikkeenpitäjä                              Kohtuutta kiivaampi sanavaihto käytiin rukkasen luovuttamisesta.


 Lepohetken päätteeksi pidettiin jalkapallomatsi Jymyn kanssa kahden pallon taktiikalla. Riita tuli näin sovittua.

Alkukesällä ostin Jymyn poikkipureman alppikärhön tilalle muutaman uuden Kodin Terrasta ja myöhemmin Lidlistä niitä halpoja köynnöksiä.
Sisääntulokaaren uusi Clematis"Polish Spirit" kukkii nyt runsaasti hyvin tummanvioletein kukin. Ohikulkiessani sitä aina vähän hivelen...


             Ainoa työ monen tunnin pihailun aikana oli Suomi 100-vuotta tammen istuttaminen...

                                     Hyvää alkavaa elokuun ensimmäistä viikkoa.


2 kommenttia:

  1. Tammi on hyvä valinta, sillä se todennäköisesti juhlistaa vielä Suomen 200-vuotis juhliakin. Meilläkin on yksi sementin sekoitusastia ylijäämätaimille. Joskus ne yllättävät. Tänä vuonna liika kosteus kiusaa niitä. Hyvä, että Jymy pitää huolta, että välillä huilaat.

    VastaaPoista