tiistai 11. huhtikuuta 2017

TAKAPIHALLA TAPAHTUU

Aamupalaa itselleni väsätessä huomasin kun keittiön ikkunan alla tepasteli kaksi pulleaa sepelkyyhkyä. Niitä asustelee takapihan pikkumetsässä, on asunut monet vuodet. Huhuilua ja kujerrustakin olen kuullut.
Tässä vielä epätoivoisen näköisellä kukkamaalla ne pyörähtelivät, ja ehtivät  siirtyä metsän puolelle ennenkuin ehdin virittää kameran.
Tämän kukkamaan olen raivannut muutama vuosi sitten kivikovaan savimaahan. Pohjaa ensin vähän rikoin,  keräsin siihen paljon oksia ja "kuurinpohjaa", päälle kompostia ja multaa. Nyt siinä kukkii kesän mittaan vaikka mitä. Kokoa tällä kymmenisen neliötä.

Tee ehti kylmetä kupissa kun jäin seuraamaan vilkasta hyörinää aitiopaikalta. 
Talitiaisten seurana viipyili mustarastas koivunoksalla. Niitä on näkynyt jo pienenä parvena talon ympäristössä ja ison kuusen latvasta on lauluakin kuultu.


Oravaperhekin on taas näyttäytynyt useana päivänä. 

Makuuhuoneen ikkunan edessä on iso pihlaja, sen oksalta minua katseli sinitiainenOlen heitellyt talvelta jääneitä auringonkukansiemeniä takapihalle maahan, nyt siinä käy kova vilske kun isot parvet erilaisia lintuja käy aamiaisella, lounaalla, välipalalla ja neljän aikaan suurella joukolla illallisella. Hiiriä en ole paikalla huomannut olevan, naapurissa on iso hevostalli, eiköhän sieltä riitä jyrsijöille parempaa purtavaa.

Aamulehtikin oli jäädä lukematta kun seurailin näitä takapihan touhuja.

4 kommenttia:

 1. Taas löytyi yhteistä, nimittäin iso kukkapenkki. Miten ihmeessä olet saanut kuvattua noita oravia, kun teilläkin on nuori koira? Meidän kurret säikkyvät mäntyjen latvustoihin, kun vapaana olevat koirat lähestyvät niitä. Joko on huono hiirivuosi tai teidän hiiret ovat tallilla, kuten arvelit ja meillä kissat ovat pelotelleet hiiret tiehensä. Ei kyllä ole niitä ikäväkään. Leppoisia keväisiä päiviä.

  VastaaPoista
 2. Meillä käy myös mustarastaita, sinitiaisia, talitiaisia, punarinta ja ehkä pari peippoa,myös käpytikka, västäräkki,harakka ja varis on lintulaudan lähellä nähty :) Oravia ei meillä näy, kun on nuo eläimet, kissat + koira.

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita kuvia. Ei ihme että aamulehti jää lukematta kun ihailee virkeää elämää kukkapenkissä. - Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 4. Välillä tuntuu, että niska on ihan korkkiruuvilla, kun aamuisin yrittää tinttien touhuja seurailla. Vaan kiva niitä on katsella.

  VastaaPoista