keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

PUUTARHANI KALUSTEITA 2

Vanhin puutarhani istuinryhmä on ensimmäisenä kesänä, eli 1978 HobbyHallista ostettu kokoontaittuvat säilytystelineessä säilytettävät kevyet muovituolit. Tähän kuului myös kokoonmenevä pyöreä pöytä, mutta sen on ajan hammas vienyt. Se sama hammas on tummentanut tämänkin kaluston pinnat ja ajatuksena on maalata nämä tumman harmaiksi. Nämä tuolit ovat istuja- ystävälliset.
Kerran ne vietiin kylän rantasaunan tarpeisiin, käyttöä niille ei siellä ollut joten pääsivät takaisin kotipihaan.


Tämän kuusikulmaisen metalli/lasipöydän löysin Tampereen Löytö-Liiterin poistonurkasta kolmella kympillä, ovh pitkästi toista sataa. Makkarabaarin väreihin sopivat tuolit a`12€ on ostettu Bauhausista. Näidenkin juju on pinottavuus. Tämä kalusto lähti viime kesänä Toisen Pojan terassille.
Puisen keinun on puoliso ostanut työpaikan lahjarahoilla vuosia sitten.


 Bauhausista vuosia sitten ostetun 3x4m katoksen alla on jo yli 15-vuotiaat kovapuiset pöytä ja kuusi käsinojallista tuolia.  Tuolit ovat kokoontaittuvat ja helppo säilyttää. Lisäistuimena ja makoilupaikkana on Tori.fi:stä ostettu puusohva (20€)


Tämän katoksen alla juodaan kesäpäivinä aamukahvit, luetaan lehdet ja tarjoillaan kaikki ateriat. Vieressä on vesipiste ja Makkarabaarissa grilli -puolison- herra Kukkaron 70-v lahja ja kaasuhella (lahjoituskama).

Jonakin syksynä Plantagenin poistonurkassa nähtiin nämä neljä alumiinituolia, hinta a`10 €. Normihinta alumiinituoleille on lähelle satasta. Aivan loistava hankinta, tuolit ovat kevyet, kestävät säätä kuin säätä, hyvät istua ja menevät päällekkäin säilytykseen. Näitä tuoleja olisin halunnut lisää, mutta Plantagenin valikoimassa tätä mallia ei enää ole.Terassille katoksen alle siirrän ihan itseäni varten rottinkikeinun ja pari nojatuolia pöytineen. Kalusto on äitini -Vanhan Rouvan jäämistöstä.
Taustalla oleva kovapuusohva on takapihan terassilla.


Aiemmin terassillakin oli ruokailuryhmä, mutta tukipuissa kiipeilevä villiviini teki niin paljon lautasille kuulumatonta roskaa, että tästä poistettiin ruokailupaikka. Pöytänä oli Neljännen Pojan vanha ruokapöytä ja miniältä tulleet metallituolit.


  Sisääntulon edessä on pari harmaata metallituolia ja pikkuinen lasikantinen pöytä.
Meillä on erilaisia istuinryhmiä siellä täällä vaikka isompienkin kalaasien järjestämiseen. Tässä pojanpojan rippijuhlajärjestelyjä n 50 hengelle.

                   Pari keinuakin kuuluu puutarhan pakollisiin kalusteisiin.


Ja tietenkin riippumatto pihakoivujen välissä. Lempipaikkani makoilla ja katsella pilvien kulkua.


                                                  Ihan vielä ei riippumatto kutsu.


                                            Kesäpäivistä haaveillen...

2 kommenttia:

  1. Kiitos Mummukka tästä postauksesta. Olet ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Olet tehnyt todella edullisia löytöjä. Nyt on pakko kysyä: Ennätätkö itse OIKEASTI käyttää noita kalusteita? Vai ovatko ne vain muuta perhettä ja vieraita varten. Meillä on 1974 hankittu samankokoinen tontti muutamine itse rakennettuine ja rempattuine taloineen. Ensimmäinen valmistui 1976. Vuosien saatossa olemme panostaneet myös keinuihin ja puutarhakalusteineen, joissa itse emme ole ennättäneet juurikaan istua. Jos olet ennättänyt nauttia kaikista noista ihanista puutarhasi lepopaikoista, voisitko paljastaa salaisuutesi? Kyselee nimimerkki pikkaisen kateellinen Orimattilasta

    VastaaPoista
  2. Hämmästelit ihan oikeita asioita; totuus on se, että vain minä perheestämme istuksin kaikissa ryhmissä useinkin- auringon mukaan. Puoliso istuu vain ja ainoastaan kesäkatoksen hänen valitsemissa kalusteissa, omassa keinussaan muutaman kerran kesässä. Porukalla viihdytään katoksessa ja kesähuoneessa. Tunnustan osaan rentoutua, vaikka muutaman minuutin kerrallaan. "Kun halvalla saa..." t. Mummukka ite

    VastaaPoista