keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

MITÄ TULEVANA KESÄNÄ TUUNATAAN PIHAPIIRISSÄ?Nyt on sopiva aika aloittaa pihapiirin tuunaushaaveet.
Tuunattavaa on aivan riittävästi kun katselen pihapiiriä blogihuoneeni ikkunasta.


Hyvin palveleva ja käyttökelpoinen Makkarabaari on alkanut ärsyttää silmääni niin, että nyt sen aika on siirtyä pois silmänalta. Makkarabaari estää näkyvyyden kotitielle ja maisemaan.
Pohjustin keskustelua eilen automatkalla Puolison- herra Kukkaron kanssa:
"Oletko ajatellut mitä tehdään pihalle kesällä?"
" Grahamjauhoja pitää ostaa."
"Voisko Makkarabaaria siirtää?"
"Viimeks´ kun mää tein leipää mää laitoin siihen grahamjauhoja ja se teki hyvän makuseks´ sen leivän."

20 km myöhemmin:
"Ihan hyvin grilli vois olla kesäkatoksen jatkeena tuijien vieressä ja siinä olis apupöytäkin vieressä. Uus polkukin saatas etupihalle kun Makkarabaari siirtys sivummalle. Vieläkö tykkäät kesäkatoksesta? Siitäkin vois tehdä tukevamman oikeen katon kanssa."
"Ynh! Kahvikin on vähissä, muistetaan ostaa."

10 km myöhemmin kotipihassa.
"Ei muistettu ostaa kahvia."

Nyt on avattu pohjat kesän toimille. Yhden paikan tuunauksen osalta.
 Pari ikuisuusprojektia odottavat nekin sitä "AHAA, nyt mää sen keksin." 
Vaimo vaietkoon tai ymmärtänee sanoa: "Hienoa, että keksit ja osaat tehdä!"

Kirsikkapuu


Punainen Kaneli


Tienvieren kukkapenkki lepää lumipenkan alla. Sama penkki kesäasussa kansikuvassa.


 Viime kesänä istutettu metrinen tuija on turvassa lumen alla.


 Kasvihuoneen katto odottaa lumenluojaa.


 Marjapensaat ja parsapenkki säilyvät lumen alla raikkaina.


"Joko saa alottaa kesähommat?""Kukkuu -eikun hauhau-, saa tulla etsimään!"


Taimikasvatus on hyvällä alulla.  Nyt on sirkkalehdillä 30 tomaattia, mutta ovat hiukan kitukasvuisia. Teen uudet kylvöt varmuuden vuoksi. Orvokit ja kuukausimansikat siirsin turveruukkuihin vahvistumaan. Paprikat ovat viisisenttisiä, kitukasvuisia nekin.Idänunikot kasvavat heikosti, samoin petuniat ovat pieniä. Mielestäni niiden pitäisi olla jo vankempia taimia, mutta odottelen jospa valon lisääntyessä vahvistuisivat.Me- herra Kukkaro ja minä- rouva Myttynen olemme kiinalaisen horoskoopin mukaan kukkoja kumpikin. Siksi meillä on aina valtataistelu kumpi tunkion korkeimmalle paikalle pääsee ja saa kiekaista tahtonsa ilmoille. Ollaan tasoissa. Tällä kertaa.

Nyt on kahvipöönät muistettu ostaa ja Puoliso- herra Kukkarokin tehnyt katselukierroksen pihassa. Muutosvastarintama on murrettu.


Menen tästä iltapäiväkahville ja lämpimälle grahamjauholeipäselle. Herra Kukkaro leipoi.


"Takamettän talvi"


7 kommenttia:

 1. Miesväen pehmittäminen pitää aloittaa aina hyvissä ajoin. Jossain vaiheessa mies sitten havahtuu ja kuvittelee ihan itse keksineensä hyvän idean (jonka tietenkin vaimo on sinne miehen aivokoppaan laittanut mehustumaan). Parhaassa tapauksessa miehen idea tuottaa juuri sellaisen lopputuloksen, jota vaimo on ajatellutkin. Joskus tosin käy niinkin, että idean toteutumista saa odottaa ja odottaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ymmärretty, onko kokemusta? Meillä minä olen se ideoija, joskus ihan selkeä taivaanrannanmaalari. Puoliso on PuuhaPete, jopa Pelle Peloton. Muutaman kesän olen yrittänyt saada purkuun yli 30 vuotiasta terassia, ehkä se tänä kesänä onnistuu.

   Poista
 2. Hienoja suunnitelmia sinulla/ teillä. Onnea muutosvastarinnan murtamisesta. Olet oikeastaan aika ovela, kun aloitat tuon käännytystyön ajoissa. Toinen keino on ujuttaa oma idea niin, että toinen luulee keksineensä sen. Tuo teidän lumen määrä ihmetyttää näissäkin kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet suunnitelmat saanen menemään toteutukseen asti. Vuosia kestänyt kotikuusten kaato menee taas jonotuslistalle. Pihakuuset kun ovat tunnepuita, kaataminen käy sydämen päälle.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen keskustelu :D Mutta hyvä että muutosvastarinta murtui. Kyllä nuo pikkuiset taimet vielä vahvistuvat. Kovasti niiden suhteen haluaisi olla malttamaton, mutta omalla tahdillaan aina kuitenkin kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä; näin meillä keskustellaan täällä hämäläisissä maisemissa. Lausahdus kerran kymmenessä kilometrissä. Yhteen asiaan ei kannata takertua...Helsinkiin mennessä vähän harvemmin niitä aloituksia. Nimim. 50 vuoden kokemus:)

   Poista
 4. Nythän niitä suunnitelmia on hyvä alkaa tekemään. Minun pitäisi alkaa suunnittelemaan koko pihaa. Jotain suunnitelmia jo on, mutta esim. kukkapenkin paikka mietityttää jne... Isot pihatyöt edessä keväällä, kun uusi pihamaa rakentamisen jäljiltä.

  VastaaPoista