maanantai 19. kesäkuuta 2017

ILLATKIN KULUVAT PUUTARHASSA

Eräänä sateisena päivänä koiralenkin jälkeen jäin pihametsään sadonkorjuuseen. Kuuset notkuivat vaaleanvihreitä kasvustoja. Puutarhamessuilla sain herätyksen tehdä kuusenkerkkäsiirappia.
Keräsin ämpärillisen kerkkiä, on muuten hitaanlaista puuhaa.


Annoin huuhtelun jälkeen niiden liota vedessä yön yli. Ensimmäinen keitos kerkkineen kiehui hiljalleen kolmisen tuntia.  Siivilöin kerkät kompostiin ja mehua keitin toiset kolme tuntia sokerin ja vaniljasokerin kera. Vihreä liemi muuttui kauniin punertavaksi.

Purkitin löysän siirapin pestyihin ja kuumennettuihin pilttipurkkeihin.
Miniä sai maistiaispurkin parantamaan kesäköhää. Maininta:" Aika tujun makuista!"
Itse sitä maistoin jäätelön päällä. Ei hassumpaa, menee jatkoon...


 Uuteen "kunnan kaivantokukkapenkkiin" istutin mm valkohanhikkia. Sitä ei taida monestakaan puutarhasta löytyä, sitä ei ole puutarhamyymälöissäkään.
Valkohanhikki kasvaa ilmavana tuppaana, on alle 50 senttinen ja tekee kesäkuussa mansikankukannäköiset kukat. Siementuotanto on runsas.


Valkohanhikki on helppo leviämään, ei kuitenkaan rikkaruohoksi asti ja viihtyy hyvin köyhässäkin maassa. Kuten tämä yksilö roskakatoksen vieressä sorassa.


 Eräänä iltana lähdin hakemaan pyykkejä narulta. Piti kuitenkin tehdä hyvänyönkierros kasvihuoneissa.
Toivottelin  kotiinpalanneen Valor-antiikkilämmittimen tervetulleeksi takaisin. Aiemmin sitä olisi tarvittu, mutta hyvin selvittiin kevätkylmät kasvihuoneessa harsojen avulla.


 Lasihuoneen Zilgaa  ohikulkiessani ja öitä toivotellessa vähän leikkelin. Jätin kuitenkin rypäleoksat.


                                 Zilga huokaisi helpotuksesta kun pääsi liikasvusta eroon.


 Monta vuotta vanha uima-allas  saatiin taas puutarhapuuhastelijoiden(kin) käyttöön. Tänään vedenlämpö on 18 astetta. Huomenna tulee neljä tyttölasta lomanviettoon joten joutilaana ei Nalle Puh saa olla. (Taas maininta: Nalle Puh on puhallettu ilmoihin uuden altaan "vihkiäisiin" v 2011 ja samoissa ilmoissa hymyilee vieläkin. Ikuinen kuten aito Nalle Puh!)


       Leikkimökinkin ehdin eräänä iltapuhteena laittaa kesäkuntoon tyttölaumaa odottamaan.


                                             Unikot aloittivat avautumisensa eilen.                       Pyykkikoppa odotti kärsivällisenä kivenpäällä seuraavana aamuna...


                                        Hyviä puutarhapäiviä teille kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti