sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

"HIIRIROUVA JA RUUSUPENSAAN VIISAAT"

Olin nostelemassa juhannusruusupensaita kesäasentoon ja siellä puskasssa tuskaillessani mieleeni tuli otsikon kirja. Luin sitä elokuun 13.päivänä 1979 kello 9 ja 11 välillä. Ai kuinkako sen muistan? No siksi kun olin saamassa neljättä poikaani TAYS:in synnytysosastolla juuri tuona ajankohtana. Synnytyslääkärin kanssa kirjan juonta yhdessä tutkailtiin. Kirja kertoo hiirirouvaleskestä, joka asuu neljän poikasensa kanssa kivenkolossa keskellä peltoa. On tulossa maanmuokkauksen aika ja perheen pitäisi lähteä traktorin aurojen alta pois, mutta yksi hiirirouvan pojista on sairas eikä voi muuttaa. Hiirirouva lähtee hakemaan apua kauempanan asuvalta rotalta ja siitä se seikkailu alkaa. Luin kirjaa myöhemminkin, mutta enää sitä ei löydy hyllystäni. 

Niin, ruusupensaita joudun nostelemaan joka vuosi, lumi kaataa ne talvisin. Juhannusruusut sain vuosia sitten äitini pihasta. Nyt ne ovat kasvaneet suuriksi kasvustoiksi ja peittävät pihanäkymää maantieltä sopivasti. Ja kukkaloisto keskikesällä on upea.  Tötterö pensaan takana kuuluu vesipadalle, sillä lämmitetään alkukesällä uima-altaan vesi uimakelpoiseksi. Päivä oli taas sopiva pihapuuhiin. Kesäkatos sai katteen  ja kalusteet kannettin katokseen.      Ja sattuikin taas niin, kun juuri saimme Puoliso, pojanpoika ja minä kannettua painavat kalusteet paikalleen, kurvasi se alussasynnytetty poika  pihaan. Joillakin käy tuuri!                                    

Ruusupensaiden toisella puolella on leikkimökki ja hiekkalaatikko. Niiden edustalla on puulaatat. Tänä talvena ne jätettiin paikoilleen. Nyt ne vain käänsin toiseen asentoo ja näin sain laatat taas siistiksi, rikkaruohot hävitän kunhan niitä taas ilmaantuu laattojen väleihin. Pöytäryhmänkin jo rahtasin paikalleen. Tuolit on ostettu joskus 70-luvun lopulla Hobby Hallista, ne on välillä annettu hvyäntekeväisyyteenkin, mutta kun niitä ei käytetty vuosikausiin, haimme ne taas omaan pihaan. Tuoleissa on hyvä istua ja ne saa kokoon talvisäilytystä varten. Tuuli niitä joskus heittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti