maanantai 22. huhtikuuta 2013

PIHAN SIIVOUSTA


Hoidettavaa pihapiiriä puolen hehtaarin tontillamme on 3000 neliötä, noin. Kukkapenkkejäkin on aivan riittävästi, 100-200 neliötä, arvelen, enemmästi kuitenkin kuin talon pohja-ala.
Lumen vielä peittäessä maita tuskailin siivoustöiden määrää. Yllätys olikin melkoinen, kun sain penkit siivottua  haravoimalla parissa tunnissa. Nurmella ei syksyn jäljiltä lehtiä ollutkaan. Tontilla kasvaa paljon suuria lehtipuita, joten "jäämistö" syksyisin on aivan riittävä -eli kompostit ovat täyteen pakattuja syksyn jätteistä.
Muutama vuosi takaperin sain (itse kävin hakemassa) äitienpäivälahjaksi lehtipuhaltimen/imurin ja sitä käytänkin ahkerasti pihasiivouksessa.
Takapihalla on muovista kyhätty jo vuosia vanha kasvihuone. Hankintahinta itse tehtynä entisistä kattolaudoista ja kasvihuonemuovista oli alle 60 euroa. Eräänä kevätmyrskyn päivänä se lähti omille teilleen.
Se oli pyörähtänyt niin, että oviaukkokin osoitti takametsään päin. Kahteen "mieheen" puolison kanssa se saatiin aseteltua omalle paikalleen. Pahempia vaurioitakaan se ei kärsinyt. Nyt se on ankkuroitu tukevasti sijoilleen.  Lumien aikaan olen käynyt heittelemässä painavampia kuormia sen katolta pois. Tänä talvena oli jännitys huipussa kun märkä ja painava lumikuorma venytti muovia puolisen metriä.
Huoneen katteena on Prismasta ostettu kasvihuonemuovipakkaus, siitä saa n 10 neliön huoneen rakennettua. Pienempää ei kannatakaan tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti