sunnuntai 21. toukokuuta 2017

KIRJAVA TULPPAANIRYKELMÄ JA MUITA HUOMIOITA PUUTARHAN LIEPEILLÄ

 Aamupäivällä hieraisin unihiekat silmistäni kun astelin ulos ja näin tulppaanipenkinkin heränneen.
Syksyllä istutin koiranpentu Jymy-Jamin kanssa tulppaaneita talon edustan penkkiin. Olin valinnut kirjavien tulppaanien pussin vaikka olen enemmän yhden värin ystävä.
Aika erikoisia nämä ovatkin!  Illansuussa ne jo olivat taas supussa.

 

Jokailtaisella kierroksella pihamaalla ja kasvihuoneessa oli paljon yllätyksiä:
 Viinirypäle Zilga availee kukkaterttujaan ja niitä näyttää olevan paljon.


Mansikat alkavat kypsyä kasvihuoneen lämmössä.


Auringonkukat odottavat jo ulospääsyä ja minä odotan Kunnan Miehiä korjaamaan kolmatta kertaa kasvihuoneen sokkelin vieressä kulkevaa vuotavaa runkovesiputkea. Jospa kolmas kerta jne...Arvatkaa sapettaako???


Auringonkukat on tarkoitus istuttaa myllätulle tienvierelle iloksi ohikulkijoille.

 Takapihalla tämän talon ensimmäiset rodot aukaisevat nuppujaan.  Toinen rodo taitaa olla valkoinen.


 Kullerot avautuvat alkuviikolla. Kullerot ovat Vanhan Rouvan -äitini -Karjalan kotikunnailta tuodusta pehkosta. Tunnekukkia!


 Saatiin suihkuallas lähes valmiiksi. Istutukset vielä odottavat rehevöitymistä, mutta eiköhän lähipäivät auta kasvun kehitystä.
Ilta-aurinko, suihkulähteen solina ja vesihelmet, keinun narina ja  lasillinen kylmää - aah.!

 Proosallisempaa:
Takapihalla olen tyhjennellyt komposteja ja tavannut taas näitä  inhokkeja, kultakuoriaisen toukkia. Nyt päätin, etten anna niiden enää uniini tulla - poistan ne kokonaan mielestäni. Sen verran kuitenkin reagoin, etten niitä kukkapenkkeihini istuta. Näiden toukkien kanssa olen ollut viha/rakkaus (hmm) suhteessa puutarhapäiväkirjani mukaan jo ennen vuotta 2003. Jostakin suhteesta ei näköjään eroon pääse...


 Teinipojat olivat viikonloppuyökylässä ja tekivät hyvän työn: kärräsivät sepelit kasvihuoneen pohjalle. Kunhan tässä enemmiltä kiireiltä selvitään, tehdään uusi puurunkoinen kasvihuone ja tämä vihreä pikkuhuone siirtyy toiseen paikkaan.
Nyt on kasvihuoneen pohja siisti ja tasainen, istutettavat kasvit tulevat muovialtaisiin. Tämänkin huoneen viiniköynnökset ovat hyvässä kasvussa.


"Isäntä ja Emäntä teki hiki hatun alla toissapäivänä pihatöitä, ne laitto kesäkatoksen paikalleen. 
Kesäkatoksessa on tollanen soffa ja siinä paljon tyynyjä. Enää ei oo. Mää nimitttäin koemaistoin pari tyynyä hetimiten kun Isäntä ja Emäntä selkänsä käänsi. "


"Nyt tuolla peränurkassa on muutama tyyny kasassa, enkä mää niihin ylety, tai en kai enää viitti, nyt jo tiän mitä ne sisältää. Ja päälliset sain ravisteltua pikkusiks tilkuiks`. Mitä ne tyynyt monella päällyksellä tekee?"  

"Mää kyllä viihryn oikein mielläni tossa kesäkatoksen kupeessa nyt kun tää mun ensimmäinen kesäni on alkamassa."


 Bloggaushuoneeni ikkunasta:
Talvelta syömättä jääneet talipallot olen hienontanut kukkaruukkuun ja siinä käy kova vilske, talitiaisia enimmäkseen. Joko tässä on tämän kevään poikaset kun näyttävät syöttävän toisiaan? Lämmintä puutarhaviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onpa teillä taas aherrettu. Meillä myös tulppaanit näyttävät selvinneen talvesta. Eihän tuo kirjava sekoitus näytä lainkaan pahalta. Rhodorondonit ja kullerot kuuluvat minun lempikukkiini molemmat. Onko teillä lehtokotiloita? Meillä ne olivat yhtenä vuonna riesana. Tänä keväänä en ole vielä törmännyt niihin. Kenties on liian kuivaa. Jospa Jymy ei vaan tykännyt tyynyjen kuosista? Meillä on tintin poikasia, siksi minä noitakin epäilen, vaikka näyttävät vähän vanhemmilta kuin meidän. Mukavaa pihaviikkoa meille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime kesänä oli ensimmäiset kotilot ikinä. Ja niitä oli takapihalla PALJON. Tulivat ilmeisesti viemärikaivannon työmaalta.

      Poista