perjantai 17. huhtikuuta 2015

PALKINTOLIPUILLA MESSUILTIIN

FB:ssä klikkasin PUUTARHA.net sivuston "tykkää" ja voitinkin kaksi lippua Supermessuille. Harvoin olen mitään voittanut. Houkuttelin Puolison -herra Kukkaron mukaani.
Väkeä oli taas tiheästi vaikka olimme paikalla jo heti avajaisten aikaan. Reittimme ei osunut esiintymislavojen lähelle joten vinkit jäivät kuulematta.

Aiempina vuosina mukaani on tarttunut ulkolaisia ihmekukkajuurakoita, nyt en niistä piitannut, tuskin vilkaisinkaan niihin lavoihin. Ne eivät oman puutarhani penkkeihin oikein istu.

Yrttitaimitarjontaa oli monessa paikassa. Taas jätin ostamatta, omissa yrttipenkeissä kasvaa ja rehottaa lipstikkaa, venäläistä ja ranskalaista rakuunaa, timjamia, oreganoa, iisoa, ruohosipulia, persiljaa ja parsaa.
Yksivuotiset basilika ja sitruunamelissa ovat jo taimilla.  Salvia ei talvesta selvinnyt, sitä on hankittava. Ja suolaheinää, se on mukava lisä salaateissa.

Puutarhakalusteitakin vilkaisimme. Totesimme ne liian suuriksi ja jopa meidän oloissa vaikeasti säilytettäviksi.
Parhaita ovat pinottavat ja kokoonmenevät kesäkalusteet. Oma tavoitteeni oli katsella riittävän isoa pyöreää ulkopöytää jonka ympärille mahtuisi ainakin kuusi tuolia. Nykyisissä tuoleissa on kädensijat ja on meidän porukalla hiukan ahdasta pujotella paikalleen pitkän pöydän äärellä. Ehkä saan Puolison värkkäämään sopivan pöydän, tarpeet jo nurkista löysin, eli ison rautaisen vanteen. Siihen kun lisää tukevat jalat ja niin edelleen, saatamme saada tarpeeksi ison pöydän sakillemme.

Messuilta ostoskassiin Puolison bongaamien yrttijuustojen  lisäksi ostin Suklaatilan Tyrni-, mustikka- ja puolukkasuklaata. Ja erittäin tarpeellisen pesumopin varasienen. Vain sillä saan koirankarvat villamatoista poistettua.
Hevonluomup:täkin ostettiin säkillinen. Sitä laitetaan viiniköynnöksille, marjapensaille ja tomaateille.
Lyijykynä jäi joltakin osastolta matkaani. Kirjoitin sillä kilpailukupongin.

Olosohvasta haaveilen kesäkatoksen alle. Tarvikkeita sen tuunaamiseksi olen taas nurkistani löytänyt.
Mitään ei tarvitse kaupasta ostaa, luulisin.

Puolison syntymäpäivälahjagrilli on vielä kokoamatta. Jokainen, joka on joskus grilliä koonnut, tietänee sen pikkunippelien määrän mitä kokoamisessa tarvitaan. Meillä se kootaan kesähuoneessa ja sekin huone pitäisi saada viikonvaihteeksi siistittyä kesäkuntoon Puolison pippaloita varten.

Istuttelin torstaina kasvihuoneessa taimet uusiin multiin, vielä oli viileä siellä istuskella. Välillä paistoi aurinko ja välillä satoi räntää. Taimilaatikot laitoin muoviseen pienoiskasvihuoneeseen, siellä ovat lämpimässä ja valossa. Toivottavasti tuuhettuvat. Idätin muutamat tomaatit idätyslautoilla, muutamassa päivässä itivät ja jo ovat päässeet nekin multiin.

Viikolla kaadettin vänkyrä koivu. Ohuista oksista olisi saanut paljon materiaalia risutöihin, joskus niitä olenkin väsännyt, nyt ei enää kiinnosta. Silppusimme kaikki kateaineeksi pensaiden juurille. Pari tuntia siinä meni sahan käynnistämisestä paikkojen siivoamiseen.

Olimme toinen toisemme apureina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti