maanantai 13. toukokuuta 2013

NYT KYLLÄ HÄVETTÄÄ

Tulin penkoneeksi pakastinta ja löysin monta pussillista viimekesäisiä lipstikan lehtiä. Niitä ja persiljaa ja papuja aikoinani pakastin tarkoituksena käyttää niitä keittojen höysteenä ja mausteena talven aikana.  Nyt uudet lipstikat ovat kasvaneet kymmensenttisiksi ja vahvamakuisiksi. Pehkoja, vm -78, on pihallani useita. Tätini niitä toi ja istutti talon kulmalle häätämään käärmeitä ja pitämään muutkin haamut pois pihapiiristä. Lipstikat venyivätkin pituutta räystään korkeudelle asti. Nyt ne kasvavat kasvihuoneen nurkalla ja ovat edelleen hyvin satoisia.
Vakaa tarkoitukseni oli olla ostamatta mitään esinettä tai vempainta puutarhaan tänä vuonna. On vasta toukokuu, mutta Tokmannilta "oli pakko saada" pienoiskasvihuone, kun halvalla sai ja edellisestä on huppu rapistunut. Kasvihuone on terassilla ja siinä esikasvaa muutamia taimia. On ainakin lämpimämpää kuin ulkokasvihuoneessa. Parvekelaatikoitakin ja pientä sidontahilpetööriä ostin Lidlistä. Olen hankkinut sieltä useana keväänä jotakin puutarhatarviketta esim. silppurin. Huolto ja varaosapalvelukin pelaa moitteetta.

Puutarhatöitä on tehty myös lapsityövoimaa käyttäen. Mullan ostossa Plantagenissa.

Työpalkaksi tytöille paistettiin muhkea pannari ja mansikkahillon kanssa se nautittiin.
Ja pannaria sulateltiin trampoliinilla.
 Lidlistä ostin altakasteluparvekelaatikoita, niihin istutan mansikoita, Plantagenista hain taimet.
Taas yllätin pari liljakukkoa suvunjatkamispuuhissa. Olin taas julma ja tein väkivaltaa. Varjoliljalla piileksivät.
Narsissit kukkivat monessa paikassa ja valkovuokkoja on metsä valkoisenaan. Meidän kulmilla ei kasva keltavuokkoja, sinivuokot ja valkovuokot kuuluvat pihapiirin vakioihin.
Valkoiset narsissit on aikoinaan  1978 istutettu vesiputkikaivannon päälle, hyvin ovat jaksaneet näihin päiviin.

Ja vuohenputki. Sitä riittää. Lohdutan itseäni sillä, että ainakin maaperä on kasvustolle otollista, siksi se vuohenputkikin on niin rehevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti