perjantai 25. toukokuuta 2018

OMAN KYLÄN PUUTARHALLA JA TAIMIEN ISTUTUSTA

Meidän kylällä on oiva puutarha, Ylisen Kauppapuutarha. Sieltä hain taas täydennystä kasvatettavaksi kun omat siemenkasvatukset ovat mitä ovat.

Puutarhalle on meiltä lyhyt kävelymatka, mutta autolla piti nyt mennä kun oli multasäkkien hankinta ajankohtaista.
Naapuri kyseli: "Mitä multasäkki maksoi?"
Minä vähän hölmistyneenä: "En kysynyt, viides säkki tuli kaupan päälle!" Hellekö pääni sekoitti kun en hintaa ymmärtänyt kysyä.
Tällä kertaa multasäkkien lisäksi ostin vain kurkun, tillin, paprikan ja pienen amppelitomaatin.
Puoliso- herra Kukkaro osti itselleen kesätyömaan eli ison tomaattiamppelin huoneensa ikkunan eteen.


Vihreään muovihuoneeseen istutin itsekasvatetut tomaatit. Lisää sinne niitä tulee kunhan vielä vahvistuvat toisessa kasvihuoneessa.


Isossa muovihuoneessa kasvaa Lidlin 12 tomaatintainta. Oli aika työ löytää niille nimiä, kun en osaa näitä eteläisen Euroopan kieliä. Ihan tuttuja onneksi ovat kun nimet sain selville.
Pakkauksesta leikkasin nimilaput irti ja ripustin ne oikeille taimille. Onneksi jokaisen purkin kyljessä oli liimalapulla lajikkeen nimi.Kuinkahan tässä käy, saanko viiniaineet omista rypäleistä kun näissä taimissa ei vielä näy kukan kukkaa?!


Lasihuoneenkin Zilga kukkii niukasti, samoin ulkoterssin viiniköynnös. No, kaikilla on oikeus levätä silloin kun se on tarpeellista. Viiniköynnöksillä se aika näköjään on tänä kesänä.

Omenapuut ovat valtavassa kukkapilvessä, tämä rujo ja käkkäräinen Melbakin.


Vain Åkero pihistelee nuppujensa kanssa. Eräänä kesänä se oli kukassa vasta juhannuksen aikaan.
Nyt on pieni huoli paidan alla kun pölyttäjiä näyttää olevan vain vähän. Se tietää sitä, että omenasatoa ei varmuudella saada. Toinen huolenaihe on se, ettei pihlajissa ole niissäkään kukan kukkaa. Se taas tietää sitä, että pihlajanmarjakoilla on onnenpäivät kun pääsevät syömään omenoita- jos niitä tulee.

Maissit ja kesäkurpitsat on istutettu, maissit istutin tynnyrinpuolikkaisiin ja osan lasihuoneen taakse mansikoiden seuraan.


Kesäkukat kukkalaatikoihin on  hankkimatta, sipulikukat ovat vielä niin näyttäviä, ettei muita nyt tarvita viemään niiltä ihailua.

Päivänliljat ja unikot taitavat avautua viikonlopun aikana.

 Voi näitä Onnen Päiviä!

 Hyvää viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Paljon olette taas ennättäneet tehdä puutarhan eteen. Teette sitten omenaviiniä, jos rypälesatoa ei tule. Meillä on muuten sama juttu rypäleiden kanssa. Ei montaa kukkaa, eikä nuppua. Ei tule pölytysongelmia ;)
  Meillä ei ole tarvinnut ostaa multaa ennen tätä kesää. Ajattelimme tilata sitä autokuormallisen, mutta sijoituspaikka ja sen kärrääminen eri puolille pihaa arveluttivat. Apuun tuli Tokmanni edullisine multasäkkeineen. Äitimme kääntyisivät haudoissaan, jos tämän näkisivät.
  Kaikkea hyvää teille toukokuun loppuun ja tulevaan kesään!
  Ps. Et taida malttaa kirjoittaa, kun puutarha houkuttelee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin siistiä kun saa pinon multasäkkejä pihaan, ei ole rikattumivaaraa kuten avokasalla. ps. ajatukset ovat olleet siinä s:n-sisällössä joka on nyt meilläkin konkretiaa...joten kirjoitussuoni on toistaiseksi kuivilla.

   Poista