maanantai 27. maaliskuuta 2017

VIHERHUONE JA VÄÄRIN PESTY


Vai mitä? 
Eilen vaihdettiin rikkoontuneet lasit ja sain tyhjennettyä huoneenkin kaikista tavaroista.
Tänään pääsin pesemisen alkuun. Suihkuttelin lasien liitoksiin Fairyvettä ja ohuella veitsellä raaputtelin töhnät pois. Hyvin lähtivät kun käytin kuumaa vettä kyytipoikana.

Taas pulputtaa suihkulähde lasihuoneen sokkelin vieressä vaikka viime viikolla Kunnan Miehet  vuodon paikkasivat. Nyt lammikko on laajentunut ja uusi kaivaminen ja korjaaminen on edessä. Vaarana on, että putki repeää enemmänkin ja purkaa vetensä kasvihuoneen alle. Huomattavaa kosteutta siellä jo onkin kun lapiolla kaivelin viiniköynnöksen viereltä.
Muutaman metrin päässä korjatusta paikasta on toinen epäilyttävä kosteikko, saavat huomenissa senkin tarkistaa. Kyseessähän on puhtaan veden runkoputki joka vie veden meidän tontin läpi kahteenkymmeneen talouteen joten korjaustoimia tarvitaan.


Päivällä sain pestyä koko kasvihuoneen sisältä ja ulkoa. Tuli puhdasta jälkeä vaikka väärintekijäksi minut nimettiin. Nimittäin puoliso -herra Kukkaro ei ollut tyytyväinen työtapaani ja työni jälkeen: "Kato nyt, tossa on viä vihreetä ja toi pitää pestä paremmin, älä mun päälle ruiskuta jne jne!"
Puoliso ei voinut osallistua työnjohtoa paremmin pesupuuhiin kun on sidottuna verenpainemittariin vuorokaudeksi. Olisin antanut tiilien poiskantoa kasvihuoneen käytävältä uusien laattojen tieltä. Itse niiden kanssa sitten ähkin. 25 kiloisten laattojen siirtelykin onnistui.
Työnjohtaja keitti iltapäiväkahvit, kiitos!

Olin kantanut kaikki tavarat ulos hyvään järjestykseen laatoituksen ja pesun tieltä.
Illansuussa kävi kunnon tuulenpuuska pihapiirissä ja heitteli tavarat rojukasaksi. Onneksi mikään ei mennyt rikki.

                                          Meidän kylän iltataivas tänään klo 20.00
4 kommenttia:

 1. Kylläpä on komea taivas! Toivotaan, että kunnan miehet saavat tällä kertaa putkivuodot kuriin. Tuollaiset piilevät rööri-viat voida saada pahoja tuhoja aikaan. Voi harmi, että joudut raijaamaan tavarat läjään toistamiseen. Meilläkin on myrskynnyt kaksi iltaa. Debbie-myrkyä läksimme karkuun hyvän sään aikana. Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Jymylle ja isännälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon sitä minäkin, että vuoto saadaan korjattua! Täällä on pieni pakkanen ja kylmä viima, ei oikein pihatyöilma ole. Loppuviikolle onkin taas puuhaa ja menoa vaikka muille jakaa.

   Poista
 2. Nuo vesijohtojen rikkoontuminen ovat hankalia juttuja.
  Kyllä meilläkin on tuullut, jyskytti niin että luulin katon lentävän pois.
  Mutta onneksi ei, nytkin tuulee ja aurinko paistaa, mutta kylmältä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on runkoputki joka vie tien toiseen päähän puhtaat vedet, eli kohtalaisen vakava vaurio.

   Poista